Posts

ISEKI Tuin & Park 2017

Posted On maart 16, 2017 at 10:14 am by / Reacties uitgeschakeld voor ISEKI Tuin & Park 2017

Betrouwbaar, wendbaar en een grote capaciteit

 

Iseki SF 450 frontmaaier

 

De Iseki SF 450 is dé machine als het gaat om het opvangen van gras en het  opruimen van blad waarbij een grote capaciteit is gevraagd.

De SF 450 biedt een Pro dek met een werkbreedte van 150 cm en een opvangcontainer van 1300 liter  die op elke gewenste hoogte geledigd kan worden. De machine kan hoog, nat en zwaar gras aan. Het  snijsysteem bestaat uit twee schijven met elk twee slingermessen, die voor voldoende luchtverplaatsing  zorgen om het gras naar de ventilator te brengen. Deze zorgt dan voor het transport van het gras naar de  container. In de container zit een draaibuis die het gras goed in de container verdeelt.

In alle omstandigheden

Voordeel van deze Iseki is dat het koelsysteem ook onder zeer zware omstandigheden goed werkt, omdat  de ventilator elke 5 minuten de andere kant op draait. Er zit tevens een Eco modus op de machine. Bij  het inschakelen ervan wordt het toerental van de ventilator verlaagd, waardoor het geluidsniveau en  brandstofverbruik verminderd wordt.

Automatische stop

Een slimme eigenschap van deze SF 450 is dat de messen en de ventilator automatisch zullen stoppen  wanneer de container vol is. Hierdoor is het vollopen van het doorvoersysteem vrijwel uitgesloten.
De Iseki SF 450 heeft een  4-cilinder 50 pk-dieselmotor.  Voldoende power dus!  De machine kan ook uitgevoerd worden met een zeer luxe cabine. voorzien van een airco systeem.

Iseki TG 6000: op de golfbaan en sportveldonderhoud

De TG DC modellen zijn uitermate geschikt voor het gebruik op de golfbaan. Met deze modellen  kan er met een grote precisie gewerkt worden en levert het tal van voordelen voor het gebruik  met werktuigen. Tel daar het buitengewoon hoge hefvermogen bij op en u weet nu waarom  de Iseki uw keuze is.  Om accuraat te kunnen werken is het aflezen van uw  rijsnelheid en aftakastoerental van groot belang.  De mechanische transmissie zorgt ervoor dat u altijd  exact dezelfde rijsnelheid rijdt. Doordat er 24 versnellingen  zijn, is er altijd een juiste rijsnelheid voor ieder type  werktuig. Om ervoor te zorgen dat u net zo eenvoudig  kunt werken als met een hydrostaat kunt u schakelen  zonder te koppelen. De 8 traps power shift biedt deze  mogelijkheid. Ook het kunnen schakelen onder last,  zonder te koppelen, draagt bij aan het bedieningsgemak.  Om de snelheid van werken en ergonomie verder te  verhogen zijn de DC modellen voorzien van aftakasmanagement.  Bij het bedienen van de hefinrichting  schakelt de aftakas automatisch in en uit. Ditzelfde kan  bij het veranderen van rijrichting van voor naar achter.  De Iseki TG DC modellen zijn leverbaar in de vermogensklasse  van 40 en 50 pk. Het hoge hefvermogen van 1400 en 1600 kg (afhankelijk van het type) zorgt ervoor dat er  zware en brede werktuigen achter de trekker kunnen.  Dit verhoogt het rendement.
Voor het rijden van A naar B kan de transmissie in de  D mode gezet worden. In deze stand kan er zonder te
schakelen en koppelen gereden worden. Het op – en  terugschakelen geschiedt automatisch.

Iseki TG 6000 bij gemeenten

De TG 6000 trekkers zijn ook leverbaar met een  hydrostatische rijaandrijving. Deze zijn leverbaar in de  vermogensklasse van 40, 50 en 67 pk. Alle modellen  zijn voorzien van een elektronische cruise control met
geheugenstand. Deze werkt vrijwel identiek als het cruise  control systeem in een auto. Ook kunt u, wanneer de cruise  control geactiveerd is, met een hendel onder het stuur  de ingestelde rijsnelheid met kleine stappen verhogen en  verlagen zonder de cruise control opnieuw in te stellen.

 

Een extra groot voordeel van de Iseki Hydrostaat is dat  men binnen de 3 Hydrostaat groepen kunt kiezen, dus  een High en Low stand. Oftewel: u kunt bijvoorbeeld met  een zware kipper wegrijden in de Low stand en wanneer  u eenmaal rijdt opschakelen naar High stand, waarbij de  rijsnelheid sterk verhoogd wordt.  Vanwege het lage eigen gewicht is de TG 6000 ook zeer  goed inzetbaar op kunstgrasvelden. De Iseki TG 6000 is  de ideale trekker als het gaat om de unieke verhouding  hefvermogen/ motorvermogen/laag eigen gewicht.

Iseki TG 6000 met bladblazer en  houtversnipperaar

De TG 6000 is uitgevoerd met diverse toerentallen van  de aftakas. De snelheid waarmee de aftakas wordt  ingeschakeld kan worden gekozen. Zo kan men bij een  werktuig, waarbij een hoog motorvermogen wordt
gevraagd, de aftakas langzamer worden ingeschakeld.  Hierdoor wordt voorkomen dat de aftakas abrupt met een  grote klap ingeschakeld wordt. Dit is vooral ideaal bij het  gebruik van een bladblazer of houtversnipperaar.

De nieuwe Iseki TLE serie

De Iseki TLE serie bestaat uit twee modellen. Het model TLE 3400 heeft een hydrostatische rijaandrijving met drie groepen. Door de hydrostatische aandrijving kan men snel en eenvoudig van rijrichting veranderen en de rijsnelheid eenvoudig verhogen of verlagen. De TLE heeft een hefvermogen van 1000 kg. De robuuste constructie maakt de trekker ideaal voor het gebruik van een voorlader. De 39 pk 3-cilinder dieselmotor zorgt voor een surplus aan vermogen voor tal van werkzaamheden.

Het tweede type uit de TLE serie is de TLE 4490. Deze trekker heeft een mechanische transmissie met 8 versnellingen vooruit en 8 achteruit. Door het hoge hefvermogen van 1200 kg is het de ideale trekker voor de hobbyboer. De 50 pk 4-cilinder Iseki dieselmotor is de krachtbron van deze sterke trekker. De TLE 4490 is ideaal voor gebruik met een klepelmaaier en frezen. De Iseki TLE serie is in Japan ontwikkeld en voorzien van de zo befaamde Iseki kwaliteit. Deze Eco tractoren zijn speciaal ontwikkeld voor die klanten die een kwalitatieve trekker zoeken en die voorzien is van alles wat een trekker moet hebben, maar dan  voor een zeer  voordelige prijs! Ook met deze trekkers kunt u rekenen op het support van Baard.

Iseki 50 jaar in Europa

In 2017 is het 50 jaar geleden dat Iseki gestart is met de verkoop van haar machines op de Europese markt. De eerste landen waar Iseki  machines werden verkocht waren Frankrijk en Duitsland. Dit waren vooral  tweewielige tractoren. Later volgden landen als België, Denemarken, Engeland en natuurlijk Nederland.

In de jaren zeventig van de vorige eeuw kwamen daar ook 4-wielige tractoren bij. In 1962 startte Iseki met de in-licentie-bouw van Porsche tractoren. Later begon Iseki met de productie van eigen tractoren.  Bekende typen in de jaren zeventig waren de TX-modellen waar vandaag de dag nog tal van rondrijden in Nederland. Ook de Iseki TU was destijds een unieke trekker. Dit was de eerste frame-compacte trekker met een vlakke vloer en moderne uitstraling. De TA/TK-modellen waren machines in het hogere pk-segment en vonden gemakkelijk hun weg bij gemeenten en sportveldonderhoud. In de jaren tachtig kwam Iseki met de eerste dieselmaaimachines. Ook op dit gebied heeft Iseki een leidende rol.

Vandaag de dag biedt Iseki een compleet programma van kwaliteit machines:

  •  Iseki gazonmaaiers
  •  Iseki frezen
  •  Iseki dieselzitmaaiers van 16 t/m 26 pk
  •  Iseki frontmaaiers van 22 t/m 50 pk
  •  Iseki compact trekkers in de vermogensklasse van 17 t/m 100 pk

Iseki heeft meerdere fabrieken: een viertal fabrieken in Japan en het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio. In China heeft Iseki twee fabrieken waar de productie 65.000 rijdende voertuigen bedraagt. In 2015 heeft Iseki ook in Indonesië een fabriek geopend. Iseki is een globale speler en verkoopt haar machines in een groot aantal landen wereldwijd. In Europa ondersteunt Iseki haar importeurs met een Europees kantoor in Brussel. Zij zorgen onder andere voor technische en producttrainingen. Marktontwikkelingen worden op de voet gevolgd. Iseki heeft machines speciaal voor Europa ontwikkeld zoals de SXG en SF 400. In Frankrijk heeft Iseki haar eigen vestiging. Hier is ook de Europese onderdelenvoorziening ondergebracht. In vrijwel geheel Europa heeft Iseki een leidende positie op het gebied van compact tractoren en  maaimachines. Zo ook in Nederland. Machines van Iseki vindt u bij gemeenten, golfbanen, hoveniers, cultuurtechnische bedrijven, boomkwekers en in de recreatiesector. Deze leidende positie van Iseki wordt bereikt door de technisch vooruitstrevende technieken zoals de unieke transmissie op de TG 6000 serie en de goede opvangkwaliteiten van de maaimachines. Ook de landelijke dekking van het dealernetwerk draagt bij aan dit succes. Hiermee is de klant verzekerd van goede after sales en informatie bij aanschaf van het Iseki product.

Actiemodellen Iseki 2017

 

In samenwerking met Iseki Europe hebben wij voor het jubileumjaar 2017 enkele zeer interessante actiemodellen voor u samengesteld. U zoekt een wendbare compact trekker waarmee u kunt maaien, vegen, strooien en gebruik met een voorlader? Dan is de TXG 237 de keuze! Voor meer informatie neem dan contact met ons op. De TM 3215 en TM 3265 zijn dé trekkers als het gaat om voorladerwerk. Ook dankzij de hoge transportsnelheid kunt u snel van A naar B komen. Dankzij de Hydrostatische transmissie met 3 groepen heeft u in elk bereik de juiste vermogensoverbrenging. De onderlast inschakelbare aftakas heeft een keuzeschakelaar waarmee de snelheid van de aftakas inschakeling geregeld kan worden. Dit is ideaal bij gebruik van een bladblazer of houtversnipperaar.